Història de l'art i web 2.0

Edublog per a l'alumnat de grau en història de l'art de la Universitat de les Illes Balears

Indicacions generals


Aquest blog està dividit en vàries seccions o pàgines.

FEU UNA LECTURA DE LES PÀGINES I DE LES NOTÍCIES ORDENADES A L'ARXIU, a la COLUMNA LATERAL DRETA.




Com ja s'ha indicat aquest blog ha de servir de guia per a la realització de les tasques pràctiques -no presencials- de diverses assignatures de grau dels estudis de història de l'art a la Universitat de les Illes Balears.
Al curs 2010/2012 es va començar amb les pràctiques de l'assignatura "Art Clàssic: Grècia i Roma".

Els objectius d'aquesta pràctica són múltiples. D'una part el professorat proposa un treball acadèmic que sigui valorable tant per el seus continguts acadèmics com per el seu format (dins de l'entorn de les web 2.0). Però més enllà de la realització puntual d'un treball de curs, la tria del format -un blog- permet que l'alumnat el conservi - si el deixa accessible a internet- i en un futur laboral no molt llunyà pot ser citat com a testimoni d'haver assolit certes capacitats i competències. El títol de Grau en Història de l'Art (p. 15 -18) preveu la formació de l'alumnat -a través de totes les assignatures- de certs coneixements, aptituds i competències de cara a l'àmbit professional.

Podeu consultar i us podeu descarregar aquí com és el model oficial de curriculum vitae dins de l'Unió Europea en que, més enllà dels títols acadèmics i del domini d'idiomes, figuren apartats per consignar diferents capacitats i competències. Aquest curriculum forma part del conjunt de documents Europass que té com a objectiu la presentació -amb un model unificat- de les capacitats i qualificacions arreu d'Europa amb finalitats acadèmiques i/o laborals. Mirau alguns exemples de CV amb competències.

Aquest model de curriculum reflexa la tendència actual en que més enllà del tradicional què saps? es demana què saps fer. El que en aquest any és important saber fer potser d'aquí a uns qunats anys ja està en desús. Si voleu tenir una idea de les aplicacions informàtiques que hauríeu de saber utilitzar -amb finalitats acadèmiques- per poder citar al vostre curriculum d'aquest any consultau el llistat de campus extens.  Entre tots aquest n'hi ha un que convé destacar: el portafolis.

El portafolis en paper aviat haurà passat a la història... en favor del suport digital. El portafolis està destinat a  recollir una selecció dels treballs acadèmics, per posar en evidència els mèrits de competències, aptituds i habilitats que heu adquirit en paral·lel als vostres estudios universitaris. Dit d'una altra forma, al portafolis es recull tot allò que voleu demostrar que sabeu fer i que heu citat al vostre curriculum vitae. La darrera tendència és fer  un portafolis virtuals, com els que permet l'aplicació Eduportofolio. Si voleu començar a desenvolupar un eduportfolio hi podreu esmentar el blog que fareu com a treball acadèmic amb les pràctiques de l'assignatura "Art Clàssic: Grècia i Roma".