Història de l'art i web 2.0

Edublog per a l'alumnat de grau en història de l'art de la Universitat de les Illes Balears

Indicacions generals


Aquest blog està dividit en vàries seccions o pàgines.

FEU UNA LECTURA DE LES PÀGINES I DE LES NOTÍCIES ORDENADES A L'ARXIU, a la COLUMNA LATERAL DRETA.




La secció que es defineix com "notícies" ha de contenir, de forma ordenada, l'exposició (és el treball acadèmic) que feu sobre l'obra específica que heu escollit. Es recomana que faceu un índex-guió del treball a exposar per saber quants apartats necessitau, i que seguiu l'ordre resultant.Si és necessari sempre el podreu modificar.

Les notícies del blog -que han de ser d'una relativa breu extensió ja que són un resum o extracte- han d'enllaçar amb altres variats recursos per ampliar els continguts. Aquests recursos poden ser de creació pròpia (millor valorats en l'avaluació) o no, i tan variats com volgueu, per exemple enllaços a museus o a altres webs, presentacions de diapositives, podcasts, vídeos, mapes conceptuals, textos... A l'avaluació es valorarà els de creació pròpia.

Les notícies han d'anar etiquetades per permetre una cerca ràpida. Les etiquetes són les keywords, tags o paraules clau que defineixen els continguts. Recordau que després les etiquetes serveixen per poder fer una cerca ràpida disn del blog, o sigui que etiquetau de manera molt precisa...

Als continguts s'ha de tenir molta cura en diferenciar les aportacions pròpies dels autors del blogs d'aquelles que procedeixen d'altres autors. Indicau sempre la procedència d'altres fonts, de la forma més específica possible: indicant la referència bibliogràfica, precisant que l'autor és "XXX" i enllaçant amb l'adreça d'Internet on ho heu trobat...
Evitar el plagi és un requisit professional essencial, i si voleu que aquest treball acadèmic en un futur sigui citat al costre curriculum heu d'evitar cometre qualsevol error o omisió relatives a l'autoria intel·lectual.
Heu d'estar atents a aquells continguts que a Internet trobareu protegits per Copyright o per Creative Commons: de vegades es permet la còpia i repetició de continguts, però altres cops no es permeti s'ha de sol·licitar permís a l'autor. Si aquest és el cas o demanau permís o no poseu aquests continguts: d'aquí a un futur proper els continguts penjats a Internet es revisaran a la recerca d'aquestes infraccions. Recordau que en moltes ocasions les simple fotografies tenen Copyright, que heu de respectar assenyalant la seva procedència -i nom de l'autoria-.

Consultau aquí algunes nocions i vídeos explicatius sobre aquestes dues modalitats de protecció de la creació intelectual.

Si heu creat materials propis pensau amb la possibilitat de reivindicar la vostra autoria intel·lectual, amb un Copyright a la SGAE o Cedro o amb Creative Commons.
Es recomana la lectura d'un article de El País on es comenta el pirateig que habitualment es fa a les universitats de recursos protegits amb drets d'autor.