Història de l'art i web 2.0

Edublog per a l'alumnat de grau en història de l'art de la Universitat de les Illes Balears

Indicacions generals


Aquest blog està dividit en vàries seccions o pàgines.

FEU UNA LECTURA DE LES PÀGINES I DE LES NOTÍCIES ORDENADES A L'ARXIU, a la COLUMNA LATERAL DRETA.




A continuació es proposen una sèrie d'elements que contribueixen a presentar un blog amb aparença acadèmica i alhora professional. Aquest llistat pot incrementar-se o reduir-se segons el vostre criteri.
El blog pot disposar de vàries pàgines: una serà la principal i acollirà les notícies; les altres pàgines consisteixen en apartats monogràfics.

Al cos central del blog no hi poden faltar alguns continguts/notícies/entrades  -que ordenareu segons el vostre criteri- com ara: presentació, objectius, metodologia, després els diferents apartats temàtics (que corresponen als apartats d'un treball tradicional), i recomanacions bibliogràfiques.
Al cos lateral: s'han d'identificar els autors, han d'estar les etiquetes, l'arxiu del blog, un llistat -o varis- d'enllaços d'internet recomanats, enllaços per permetre les subscripcions, i de forma opcional un contador de visites i un mapa geogràfic. Tampoc està de més posar-hi una eina per fer una cerca amb google dins del blog.
El format d'un blog i els seus continguts estan estretament lligats amb la seva finalitat. Si feu una cerca entre altres blogs de caire acadèmic hi veureu altres eines o tipus de continguts que us pot interessar incorporar al vostre. No es tracta de presentar gran quantitat de recursos o d'eines (gadgets) sino d'escollir els necessaris i més significatius per assolir el vostre objectiu d'explicar una matèria.

Pot resultar d'utilitat conéixer quins són els elements que fan que un blog tengui un format de caire científic, així com saber quins aspectes s'han evitar si es vol tenir un blog professional. Llegiu aquí diverses recomanacions.