Història de l'art i web 2.0

Edublog per a l'alumnat de grau en història de l'art de la Universitat de les Illes Balears

Indicacions generals


Aquest blog està dividit en vàries seccions o pàgines.

FEU UNA LECTURA DE LES PÀGINES I DE LES NOTÍCIES ORDENADES A L'ARXIU, a la COLUMNA LATERAL DRETA.




1- Creació un compte de correu electrònic amb un nom d'usuari de perfil professional. Recomanacions: que reuneixi el nom i el primer llinatge (sencer), separats per un punt (ex.: isabel.escandell; i.escandell)
Evitau: els accents, els guionets entre nom i llinage (els guionets "alts i baixos" creen confusió).
En cas de tenir un primer llinatge molt abundós (i per tant molt repetit a les adreces de correu electrònic...) es pot optar per sumar els dos llinatges (ex.: jl.lopezvazquez).

Atenció: si voleu crear el vostre blog a la plataforma "blogger" necessitau un compte de correu electrònic electrònica gmail. La combinació d'un compte de correu electrònic a gmail + blogger us permet incorporar amb facilitat fotografies -picassa-, videos -youtube-, podcasts i enllaçar documents -google docs- dins del vostre blog de blogger vinculades a un únic usuari de gmail.

2- Creació d'un blog professional. Pensau molt detingudament el nom, que ha de reflexar la temàtica específica del blog. Recomanacions: títols breus i molt acadèmics/professionals.

Si voleu crear un blog a blogger seguiu aquests pasos:
- Trobareu nombrosos videos explicatius sobre els blogs de blogger a Blogger Help Center Video
- Creació del blog a: How to create a blog with Blogger
- Altres explicacions en castellà aquí.

- També podeu escollir qualsevol altra plataforma, per exemple wordpress és molt utilitzada, però haureu de resoldre la part tècnica sense indicacions de la professora.

En qualsevol cas si voleu conservar el vostre blog -per citar al curriculum- optau per una plataforma-empresa d'Internet que sigui molt solvent (que en apariència hagi de durar uns quants anys...).

Si teniu un domini propi d'Internet blogger us ofereix la possibilitat d'exportar el bloc creat a blogger a l'adreça web del vostre domini.

El vostre blog ha d'estar obert a tothom: des de la professora (que seguirà els vostres avenços) fins a la resta de companys de l'assignatura i internautes.

3- Enviau a la professora l'adreça web del vostre blog. Deixau l'enllaç del vostre web a la secció específica del fòrum de campus extens. Seguidament el vostre blog apareixerà al llistat de blogs a la columna de la dreta de Història de l'art i web 2.0. Al finalitzar el curs acadèmic es mantindran en aquest llistat els millors avaluats.